OM OSS

 
Historikk

Aktiv Audio startet opp som et lite lydstudio i 1986. I 1987 fikk firmaet agenturet på SONY i Nord-Norge, et agentur som ga store utfordringer og muligheter. Etter ti hektiske år, med en tidobling av SONY’s omsetning i landsdelen, var det i 1997 på tide å gå tilbake i musikkens tjeneste på fulltid.


Studioet

Studioet har siden oppstarten i 1986 gått fra opptak på en 8-spors analog båndspiller, tappet fra et 20-8-2 miksebord, via 16-spors analog båndspiller i kombinasjon med et 32-8-2 miksebord i 1989, til et 24-spors digitalstudio, med DA-88 maskiner og et 02R miksebord på midten av 90-tallet. I dag gjøres opptakene på en Radar 24 harddisc-opptaker, i kombinasjon med en 48-kanals SONY DMX-R100 digitalmikser. Ellers finnes en rikholdig mikrofonsamling, førsteklasses rør preamper/DI-bokser og et stort utvalg av analoge og digitale effektprosessorer. Lyttingen besørges av førsteklasses hodetelefoner og i kontrollrommet lyttes det til QMS monitorer. Her finnes også backline, div.instrumenter, perkusjon og et Sonor Signatur trommesett. Arkivet er fullt av opptak med både kjente og ukjente artister. Om du er interessert i å lage en demo med en låt eller du ønsker å lage en hel CD, er du like velkommen. Ta kontakt for pristilbud.
 

Nord-Norsk Plateselskap (NNP)

Nord-Norsk Plateselskap ble stiftet i 1993 som et aksjeselskap med Aktiv Audio som hovedaksjonær. Etter et par ”nestenkonkurser” ble selskapet overtatt av, og fra milleniumskiftet en label underlagt Aktiv Audio. Platene kan bestilles direkte hos oss eller lastes ned fra de fleste store online-butikkene.